Apporttrening – dag 30

Da har det vært ny koronanedstengning her i Bergen og nærkommunene de siste 14 dagene og kurset har selvsagt blitt avlyst i tråd med lover og regler. I tillegg har det vært en veldig kald periode så det har vært litt begrenset aktivitet i egen regi også. Vi er nå på bærestadiet, men det trengs likevel terping og utfordringer på å holde, men det blir gradvis bedre. Og å holde er jo en viktig del av bæreøvelsen så det trenes mye på det i den øvelsen. Bærestadiet har hatt litt raskere progresjon enn det holdestadiet hadde, men det er kanskje naturlig så lenge holdøvelsen beherskes relativt greit. Da er det jo «bare» å få øvet inn bevegelse samtidig som det holdes.

Etter forrige innlegg så har vi kanskje trent bære tre – fire ganger totalt, og det er nok en god uke siden sist vi gjorde det. Videoene under er tatt i dag og er et resultat av tre – fire repetisjoner utendørs, og vi la inn en ekstra provokasjon som vi ikke har gjort før, nemlig å bære samtidig som vi går i ett trappetrinn! Det går fremover, enig?

En annen ting jeg synes er viktig å få frem og som den observante seer allerede helt sikkert har fått med seg er logringen til Victini når hun bærer nå 😊👏. Med mestring så blir også stressnivået hos hunden mye lavere og øvelsen «enklere» og hunden kan «senke skuldrene» og finne glede i det. Kan godt være jeg tar feil, men at en hund gjør en øvelse og logrer samtidig er for meg et godt tegn 👍.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *