Raggsteindalen, 23.-25.08

Endelig er båndtvangen over og våre hunder kan endelig slippes løs igjen :-). I nydelig høstvær var jeg påmeldt min første jaktprøve i Raggsteindalen. Med blandete følelser og forventninger stilte jeg opp på fredagen. Håpet var å få Amica i fugl da hun ikke har våknet helt og mister til tider konsentrasjonen og ikke minst motivasjonen når hun ikke helt vet hva hun skal ut å lete etter. En konsekvens av dette er at hun heller ikke slipper seg helt løst, men det håper jeg kommer etterhvert med erfaring.

Jaktrprøve Raggsteidalen, VFK

Jaktprøve Raggsteidalen, VFK

Dessverre lite fugl i terrenget vi gikk i på fredag, kun en enslig stegg ble observert den dagen. Søndagen var det heldigvis en del bedre og Amica støkket ett kull med ryper bare ett par minutter etter at hun ble sluppet. Varmt vær og dårlig vitring gjorde at hundene virkelig slet med å ta stand på rypene og det ble mye støkking. Dette gjaldt både for voksne erfarne hunder såvel som for unghundene. Sammelignet med de andre unghundene gikk Amica fort tom for krefter som vi helt sikkert kan skylde deler av på det varme været, men hun var ikke nærheten av å holde samme koken som de andre unghundene. Her trengs det mer trening og erfaring. Det positive var at hun ble mindre «leken» for hvert slipp og det gjør at hun bruker tiden mer fornuftig til det hun egentlig skal, nemlig jakte :-).

Jaktprøve, Raggsteindalen VFK

Jaktprøve, Raggsteindalen VFK

Kritikk fredag:

Går ett ungdommelig søk i fin fart og stil. God kontakt med fører. Er noe opphengt i makker i begynnelsen av slippet. Senere moderere hun seg noe, men med enkelte gode slag innimellom. En trivelig hund som i dag ikke lykkes. 3,3,4,2,3,4 (slipptid 40min).

 

Jaktprøve, Raggsteindalen VFK

Jaktprøve, Raggsteindalen VFK

Kritikk søndag:

Amica jakter fornuftig i god kontakt. Store gode slag i medvind. God kontakt. Kort etter slipp støkker Amica ryper og roes. Fortsetter senere sitt gode søk. I siste slipp tar kreftene slutt og Amica er ferdig bedømt. Sjangs i fugl 2. 3,4,6,3,3,3 (slipptid 45min)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.