Gaularfjellsprøven, 1.-2. mars

1UK på vår første vinterprøvestart!

Helgen 1.-2. mars arrangerte NJFF Sogn og Fjordane vinterprøve for stående fuglehunder på Gaularfjellet. En fantastisk prøve som har høstet gode skussmål og som er helt i toppsjiktet i landet når det kommer til premieringsprosent. Det var en veldig høy premieringsprosent i fjor og med forventninger om bra med fugl i år også, satset vi «all in» på denne prøven. Nesten hver eneste helg siden nyttår har vært tilbragt i fjellet/skogen for å trene opp kondisjonen, samt fuglehåndtering og RIOS (ro i oppflukt og skudd). Det har vært krevende, men helt nødvendig å gjøre dette da Mica er en hund som ikke er helt våknet enda og da er det trening, trening og atter trening som er medisinen, samt det å komme i fugl som funker. Vi har vært heldig og kommet i fugl mer eller mindre på hver eneste tur vi har vært ute på, og jeg har fått mine bekreftelser på at hun finner fugl og klarer å håndtere den riktig, hun reiser villig på kommando og respekterer fuglen etterpå ganske bra. Ikke helt AK-klasse, men plenty godt nok for UK. Utfordringen har vært søket, men hver eneste tur har hatt en positiv effekt så det var med stor spenning vi stilte til start på lørdagen. Dersom alt skulle klaffe var jeg ganske sikker på at vi skulle kunne klare å få en premie, men at vi skulle klare 1UK på vår første vinterfjellsprøve var over all forventning! Det gikk nok ikke helt opp for meg før jeg stod med diplomen i hånda på søndagen som bekreftet premieplassen :). Skal ærlig innrømme at denne premien henger høyt, og at vi har lykkes så bra er en bekreftelse på at noe riktig har vi nå klart å gjøre. Er mange timer i fjellet som ligger bak, men jeg har fått masse gode tips og råd underveis av oppdretter og andre bekjente i fuglehundmiljøet så en stor takk til alle som har bidratt på veien!

Lørdag 1. mars

Amica (red) går glimrende i ulendt terreng, dekker det anviste terreng på en utmerket måte i god kontakt med fører, stand fugl letter før vi er på jaktbart hold. Neste slipp samme gode søk, stand fugl letter presis foran Amica (red) som er rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Senere ny stand reiser villig og presist rype. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Fortsetter sitt glimrende søk. En særdeles god jakthund som med glede tildeles 1 UK.

Slipptid 60 min, fuglebehandling 4,4,4 reising 5, stand m/makker 2, stand u/makker 1, makkers stand 2, 5,4,6,4,4,4

På søndagen var ikke været like bra og vi gikk i en annen del av terrenget hvor det hadde vært bra med fugl dagen før, men dessverre hadde det meste av fuglen forsvunnet til søndagen og vi kom ikke i fugl i det hele tatt i våre slipp. Litt nedtur da Mica gikk utrolig bra og viste veldig gode takter så det hadde vært gøy om vi hadde lykkes med å komme i fugl, men er det noe vi ikke styrer så er det været og fuglene ;).

Søndag 2. mars

Amica starter meget godt i sidevind på lett underlag. Holder meget stor fart, pen stil og lett aksjon. Samarbeider godt. Fortsetter i bratt lende, meget godt, men pådrar seg 2 resultatløse stander. En sterk hund som moderer seg noe mot slutten.

Slipptid 75 min, tomstand 2, 4,5,6,4,4,4

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.