Geiloprøven, 31.08-01.09

Ny helg, nye muligheter! Ikke lett å velge ut hvilke jaktprøver man skal være med på, spesielt ikke når man må melde seg på opptil tre-fire uker i forveien og man må kjøre timesvis for å komme dit. Ryktene skulle ha det til at Geiloprøven kunne være grei, liten prøve og sjangs for å komme i fugl. Jaja, det virket jo ikke dumt så jeg meldte meg på lørdag og søndag. Reiste opp på fredag etter jobb og bodde på Lia Fjellhotell, helt grei, men ikke noe særlig å skryte av. Været var en god del kjøligere enn hva vi hadde helgen før i Raggsteindalen og vi slapp å bekymre oss for heteslag på bikkjer og førere. Med god trekk burde det være muligheter for hundene å få noen gode fuglearbeid.

Geiloprøven, Hallingdal Fuglehundklubb

Geiloprøven, Hallingdal Fuglehundklubb. Nydelige terrenger, men likevel ikke fullsatte med ryper :(.

Til tross for nydelig terreng var det ekstremt dårlig med fugl der vi gikk på lørdagen. I løpet av 6-8 timer ute hadde vi kun oppe 6-8 ryper totalt. Ikke noe særlig moro når man ønsker at unghunden(e) skal få erfaring med fugl. Mica begynner første slippet med litt leking, men det løser seg og jakter slik som i Raggsteindalen, ikke noe særlig futt i verken format eller intensitet. Litt skuffende, men ok, fremdeles ung og ikke noe særlig rikere med tanke på fugleerfaring heller siden sist. Hun får seg likevel ett par slipp til hvorpå hun i tredje slippet virkelig går seg opp og slipper seg løs og får vist at hun kan viss hun vil. Veldig gledelig selv om det ikke ble noen ryper denne gangen heller.

Kritikk lørdag:

Amica starter noe lekent, men jakter etthvert godt i motvind. Kontakt ok. Fortsetter senere godt og mere selvstendig i motvind. Går seg senere kraftig opp. (Merker?) kjøret mot slutten og avsluttes. Sjangs i fugl 1. 4,4,5,3,3,4 (Slipptid 70).

På grunn av så få ryper i terrenget vurderte jeg å trekke meg fra å starte på søndagen, ikke går Amica så bra sammenlignet med de andre unghundene heller og når målet er å komme i ryper så virket det ganske meningsløst å stille. Under frokosten klarer noen av de andre deltakerne likevel å overbevise meg om at jeg bør ta turen, om så bare for treningen sin skyld, og hunden trenger jo luftings uansett. Forsåvidt enig med de og velger likevel å bli med. Det er 10 unghunder med i partiet og 4 ak hunder, så dette blir en lang dag! Min tur er som tredje par ut og jeg slipper på Mica. Til min store overraskelse så setter hun avgårde i veldig fart og slipper seg ut på vinden! Til å være henne så er dette en soleklar forbedring og hun går til tider svært godt :-). Noe de andre også bemerker og kommenterer. Dette var virkelig gøy å endelig se at det løsner litt og at hun kan gå hvis hun vil. Og det beste av alt er at hun klarer noenlunde å holde «piffen» også i de andre slippene, selv om hun mister konsentrasjonen og begynner å rote litt med andre ting innimellom, men hva gjør vel det når hun har vist en slik formidabel formutvikling i løpet av helgen :). Kjempefornøyd med dagen og glad jeg valgte å bli med. I tillegg så vi en del flere ryper i dag og vi fikk sett ett par flotte fuglearbeider med stand og reis. Så alt i alt en bra dag!

Kritikk søndag:

Amica jakter med høy intensitet, stor fart og med livlig aksjon! Dekker terrenget godt (…) det mangler noe bredde og format i slagene. God kontakt med fører. Senere jakter Amica solid med mange gode slag. Bruker endel tid på markering (…). Lykkes ikke. Sjangs på fugl 1. 4,4,6,3,2,3. (Slipptid 60).

Bikkjefanten klar for noe action :-)

Bikkjefanten klar for noe action 🙂

 

2 tanker om “Geiloprøven, 31.08-01.09

    • Hei Monica,

      og takk for det!

      Det er kjekt å se fremgang, og det fikk meg til å senke skuldrene litt. Hun har vært en «skopusser», så det at hun endelig ser ut til å legge seg litt ut er kanon :).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.